Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupnu posjetu veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga 12. siječnja. 2017.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga

Tijekom susreta su ocijenili da su prijateljski odnosi ovih dviju zemalja izuzetno dobri uz obostranu spremnost na suradnju za unapređenje tih odnosa.

Veleposlanik Hagelberg istaknuo je da je suradnja i podrška ovih dviju zemalja od vitalne važnosti, jer u Kraljevini Švedskoj danas živi 80.000 osoba iz Bosane i Hercegovine koji su devedesetih došli iz BiH. „Prema istraživanjima dijaspore koja danas živi u Švedskoj, ova etnička grupa se najbolje integrirala u švedsko društvo.“ naglasio je veleposlanik Hagelberg. Pored navedenih aktivnosti, istaknuo je i potrebu daljnje pomoći i suradnje ovih dviju zemalja, što se prvenstveno odnosi na pomoć za EU integracije Bosne i Hercegovine, a Kraljevina Švedska je izrazila spremnost pomoći.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara iskazao je zahvalnost Kraljevini Švedskoj za podršku koju pruža Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima.

„Vaše zalaganje za napredak i suradnju naših zemalja pokazuje i ciljeve djelovanja Kraljevine Švedske u napretku Federacije BiH i BiH, osobito u EU integracije. Nama je pored EU integracija potrebna i bolje uređena BiH, a bez vladavine prava ne možemo urediti nijednu oblast.“ kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Diplomatski odnosi