Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas božićnom prijemu vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića 26. prosinca. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas božićnom prijemu vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića koji se tradicionalno održava drugi dan Božića, na blagdan svetog Stjepana.

Kardinal Puljić nazočnima je poželio slogu i mir, dobro zdravlje i suradnju u 2017. godini istaknuvši da svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka i da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, sva ljudska i građanska prava.

"Šta vam zaželiti u 2017. godini? U prvom redu želim slogu i mir, dobro zdravlje i dobru suradnju. Neka se što prije uspostavi struktura normalne države, kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom. Želim da što prije dođe do rješenja Ustava u ovoj zemlji, što prije donešen Izborni zakon, kako bi pravda i pravednost bili jamstvo sigurnosti, neka se što prije donesu i drugi zakoni, kao što je denacionalizacija i restitucija itd." kazao je u svom obraćanju kardinal Puljić.

Na tradicionalnom božićnom prjemu okupile su se brojne uzvanice iz vjerskog, političkog, kulturnog, diplomatskog i akademskog života u Bosni i Hercegovini.