Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na božićnom prijamu hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića 20. prosinca. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je večeras tradicionalnom božićnom prijamu čiji je domaćin hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović.

Brojne uzvanice iz političkog, kulturnog, diplomatskog i akademskog života u Bosni i Hercegovini okupili su se večeras na tradicionalnom božićnom prijmu u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović poželio je da Božić motivira i da snage da se svi ljudi zajedno raduju, gradeći mir, blagostanje, radost i ljubav među ljudima.

Pozdravivši okupljene u ime svih nositelja izvršne, zakonodavne i političke vlasti hrvatskoga naroda u BiH, Čović je kazao da bi njegova radost uoči Božića bila mnogo veća kada bi se na isti način jedan od najvećih kršćanskih blagdana mogao slaviti diljem BiH i svijeta u miru i sigurnosti vlastitog doma.

Poželio je zato da vjera potakne razum i srca svih onih koji mogu promijeniti svijet i utjecati  na zaustavljanje nemira i ratova, kako bi božićni blagdani bili blagdani ljubavi, radosti i obiteljske topline.