Koncert mladih busovačkih glazbnika 'U susret Božiću' 17. prosinca. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je 20. božićnom koncertu pod nazivom ''U susret Božiću'' koji su učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole ''Jakov Gotovac'' Novi Travnik, područni odjel Busovača, izveli u Crkvi sv. Ante Padovanskog. Mladi busovački glazbenici izveli su djela poznatih kompozitora i poručili da je ovo njihov doprinos za radost nadolazećih blagdana.

Prisutne je pozdravio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je kazao da je ovo najbolji način za dijeljenje radosti koju stanovnici Busovače, ali i brojni gosti imaju priliku gledati i slušati već 20 godina.

Dva desetljeća gledamo radosna lica djece koja su naša budućnost - istaknuo je Čavara. Naglasio je da je za kulturu potrebno mnogo ljubavi i entuzijazma, a da to predstavnici i učenici Osnovne muzičke škole ''Jakov Gotovac'' imaju i pokazuju. Rekao je da je ovo vrijeme kada treba otvoriti dušu i opustiti se od svakodnevnice koja je prepuna raznih iskušenja.

- Da bi svima bilo bolje moramo biti dobri jedni prema drugima - poručio je Čavara.

Voditeljica Područnog odjela iz Busovače Davorka Dujmušić zahvalila je na podršci i odzivu navodeći da je glazba univerzalni jezik koji svi razumiju.

Najavila je da će škola nastaviti raditi s još više volje i ljubavi jer je mnogo ljudi, što je potvrdio i 20. božićni koncert, prepoznalo njen trud i rad.