Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupnu posjetu veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koça 08. prosinca. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Republike Turske u BiH Halduna Koça.

Tijekom susreta su ocijenili da su odnosi ovih dviju zemalja dobri, a razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji, te o mogućnostima unapređenja suradnje osobito na gospodarskom planu.

Veleposlanik Koç kazao je da ako postoji volja da se unaprijede odnosi, osobito gospodarski, onda nema razloga da to i ne ostvarimo.

Predsjednik Federacije BiH istaknuo je da je odnose između F BiH i BiH, te Republike Turske potrebno i dalje graditi, te da ga raduje što postoji interes turskih gospodarstvenika za ulaganja u Federaciju BiH i BiH. „Pored ulaganja u gospodarske projekte, Federaciji BiH i BiH je potrebna Europska unija i reforme koje ona nosi da bismo ubrzali razvoj  ove zemlje.“ kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i zahvalio za potporu Republike Turske Bosni i Hercegovini na europskom i NATO putu.

 

Diplomatski odnosi