Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta za središnju i istočnu Europu 07. prosinca. 2016.

Predsjednik F BiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta, direktorom za središnju i istočnu Europu Robertom Benjaminom i direktorom NDI za BiH Nenadom Simovićem.

Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji, društvenim temama, te razvoju i odnosu političkih stranaka u Federaciji BiH.

„Neizbježan fokus NDI-a su političke stranke jer one su te koje od naroda dobivaju mandate i vode zemlju. Zbog tog je važno da fokus stavimo na suradnju s političkim strankama jer one odlučuju o tome u kojem se smjeru zemlja kreće.“ kazao je direktor Nacionalnog demokratskog instituta Robert Benjamin i dodao da će se NDI će se i dalje zalagati za uključivanje političkih stranaka u razvoj politika koje se odnose na dobro upravljanje i lakše donošenje odluka.

„U svom radu posebno smo fokusirani na temu antikorupcijskog djelovanja jer postoje teme koje su u interesu svih političkih stranaka, a u kvalitetnoj suradnji s političkim strankama možemo napraviti značajan pomak.“ kazao je Nenad Simović, direktor NDI za BiH.

„Vjerujem da će NDI i dalje biti značajno prisutan u Federaciji BiH i BiH i da će se zalagati za izgradnju boljih odnosa. Nenadomjestivo je ono što NDI radi, osobito u radu s mladežima svih političkih stranaka koji tek stupaju u politiku. Upravo zbog toga trebamo zajednički intenzivnije raditi na stvaranju zdravih političkih snaga koja postoji u svim političkim strankama.“ Istaknuo je Predsjednik Federacije BiH.

„Ustavne reforme, Reformsku agendu, rješavanje presude Sejdić-Finci i izmjena izbornog zakona samo su neka od pitanja za koja još nemamo rješenje, a Europska unija donosi uređenje koje BiH donosi stabilizaciju, stoga trebamo promovirati europske vrijednosti.“ poručio je Predsjednik Federacije BiH.