Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je prijmu u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine 24. studenog. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je večeras prijmu u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Domaćini svečanog prijma su hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović koji je gostima poželio dobrodošlicu i poručio da su se okupili kako bi iskazali privrženost našoj domovini Bosni i Hercegovini, te se prisjetili vrijednosti koje su utkane u temelje njezine državnosti, povijesnog opredjeljenja i odluke svih naroda BiH da njihova zemlja bude državna zajednica ravnopravnih naroda i građana.

“To opredjeljenje je na poseban način iskazano prije 73 godine, kada je čvrsto ugrađeno u našu ustavnu tradiciju. Na identičan način je pretočeno i u referendumsko pitanje iz ožujka 1992., a potom uvršteno i u Daytonski ustav BiH. Državnost Bosne i Hercegovine neodvojivo je vezana za njen višenacionalni karakter i pluralitet društva.” poručio je nazočnima hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.