Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u posjetu ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka sa izaslanstvom 21. studenog. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je danas u posjetu potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike, Miroslava Lajčaka sa izaslanstvom u kojoj su predstavnici kompanija koje posluju u raznim gospodarskim oblastima.

Tijekom susreta razgovaralo se o odnosima F BiH, BiH i Slovačke Republike, te dobroj suradnji između ovih dviju zemalja.

Razgovaralo se i o snažnoj potpori BiH na putu prema članstvu u Europsku uniju. Istaknuto je da uz dobre prijateljske odnose koji postoje između ovih dviju zemalja, postoje mogućnosti za unapređenje odnosa.

Ministar vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike, Miroslav Lajčak naglasio je kako je ovo bila dobra godina za Federaciju BiH i BiH, te da nema bolje alternative od europske perspektive.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je ministru Lajčaku na velikoj pomoći, a osobito na njegovom angažmanu oko napretka BiH na europskom putu. „Europski i NATO put nemaju alternativu, zato vam se želim zahvaliti na pomoći koju ste pružali Federaciji BiH i BiH u ovom procesu.“, izjavio je predsjednik F BiH Marinko Čavara.

Diplomatski odnosi