Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u posjetu veleposlanika Japana u BiH NJ. E. Kazuya Ogawu 11. studenog. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je u posjetu veleposlanika Japana u BiH NJ. E. Kazuya Ogawu.

Tijekom susreta razgovarano je o odnosima FBiH i BiH i Japana i dobroj suradnji između ovih dviju zemalja.

Budući da se ove godine obilježava 20. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Japana, veleposlanik Ogawa je upoznao Predsjednika Federacije BiH s aktivnostima koje su organizirane ovim povodom. Tijekom protekle godine u BiH je realizirano šest velikih projekata među kojima je obnova stadiona Kantarevac u Mostaru, te donacija nekoliko desetaka vozila institucijama na lokalnoj razini u BiH.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je veleposlaniku Ogawi na velikom angažmanu u BiH, osobito u periodu nakon poplava 2014. godine. „Svojim nastojanjima ste uspjeli realizirati projekte koji su utjecali da nama u F BiH i BiH bude bolje. Nadam se da će u budućnosti biti više investicija iz Japana, da bismo od ekonomske pomoći došli do ekonomske suradnje.“, izjavio je predsjednik F BiH Marinko Čavara.

Diplomatski odnosi