Potpisan ugovor za izgradnju novih dionica na Koridoru V.c 11. studenog. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH, Jan Braun potpisali su danas ugovor o zajmu za izgradnju nove dionice na Koridoru V.c.

Direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH, Jan Braun izjavio je da je potpisivanje ovog sporazuma samo jedan korak od povlačenja novca i realizacije ranije dogovorenog projekta.
 
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je direktoru Janu Barunu na dosadašnjoj potpori projektima cestogradnje, a posebno koridora V. c te je izrazio nadu da će ubrzo biti usvojen zakon o trošarinama kako bi sredstva iz ovog zajma bila operativna i kako bi se nastavila gradnja autoceste kao najvažnijeg infrastrukturnog projekta u BiH.
 
Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na Koridoru V. c vrijedan je 80 milijuna eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste Federacije BiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja, koja je nastavak dionice Počitelj – Bijača, te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica..