Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao s predstavnicama Slovenskog kulturnog društva Cankar 11. listopada. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je danas s predstavnicama Slovenskog kulturnog društva Cankar koje se bavi organizacijom kulturnih događanja i susreta, davanjem preporuka za dobivanje slovenskog državljanstva i stipendija, organiziranjem tečajeva slovenskog jezika.

Predsjednica društva Cankar Verica Džindo i potpredsjednica Dina Maksumić upoznale su Predsjednika Federacije BiH s radom društva i njihovim djelovanjem u BiH čiji je osnovni cilj njegovanje slovenskog jezika i kulture, tradicije i običaja, te održavanje kulturne veze s Republikom Slovenijom. Istaknule su da je nedostatak adekvatnog prostora i financiranje rada veliki problem u funkcioniranja društva Cankar, te da društvo Cankar nije prepoznato ni u jednom proračunu.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara istaknuo je da je potrebno naći sustavna rješenja koja će osigurati funkcioniranje i aktivnosti društava nacionalnih manjina u Federaciji BiH i BiH, te da će se osobno založiti za to.