Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio novoimenovane veleposlanike Bosne i Hercegovine 23. kolovoza. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je novoimenovane veleposlanike Bosne i Hercegovine u okviru njihovih završnih priprema za odlazak i stupanje na dužnost u druge države.

Prijamu su prisustvovali veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković, veleposlanik BiH u Ruskoj Federaciji Mustafa Mujezinović, te generalni konzul u Chicagu Berislav Vujeva, koji su upoznali Predsjednika F BiH s planovima za diplomatski angažman, te zahvalili na potpori u predstavljanju Bosne i Hercegovine u svijetu.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara poželio je veleposlanicima uspjeh u predstavljanju Bosne i Hercegovine  i Federacije BiH u zemljama u koje su imenovani, te da njihove diplomatske aktivnosti doprinesu izgradnji boljih prijateljskih odnosa BiH i zemalja u kojima će predstavljati našu državu, a pri tom podrazumijevajući i ekonomske odnose koji mogu doprinijeti razvoju BiH.

Diplomatski odnosi