Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio predstavnike kineske kompanije Tianyuan Construction Group 18. kolovoza. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je danas u posjetu predstavnike kineske kompanije Tianyuan Construction Group, Naizhu Liua i Fang Georgea koji su ovom prigodom predstavili svoju kompaniju, njihove aktivnosti i rezultate rada.

Predstavnici ove korporacije, čije su osnovne djelatnosti građevinarstvo i investiranje, izrazili su želju za suradnjom i ulaganjima u Federaciju Bosnu i Hercegovinu i BiH koju smatraju izuzetno atraktivnom zbog svog geografskog položaja i povezanosti sa cijelom regijom, te od Predsjednika Federacije BiH tražili potporu za svoja nastojanja.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je jedna velika ekonomska sila kao što je Narodna Republika Kina, a i vaša kompanija, izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje. Velika ulaganja u razvoj infrastrukture poticaj su stranim ulagačima da BiH prepoznaju kao zemlju u koju vrijedi ulagati.“, izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Diplomatski odnosi