Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupnu posjetu veleposlanika Grčke u BiH NJ. E. Georgiosa Iliopoulosa 19. srpnja. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupnu posjetu veleposlanika Republike Grčke u BiH, NJ. E. Georgiosa Iliopoulosa.
Uz razmjenu mišljenja o prilikama i odnosima u Federaciji BiH i u Grčkoj, te o kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih procesa u regiji, na sastanku je razgovarano i o suradnji Federacije BiH i Grčke kao i o daljnjim prioritetima BiH na putu ka EU.

Veleposlanik Iliopoulosa izrazio je spremnost za daljnje jačanje veza između Grčke i Federacije BiH, te istaknuo kako Grčka otvoreno izražava svoju potporu euroatlantskim integracijama BiH, te je zasigurno postala jedan od najagilnijih zagovornika što bržeg prihvaćanja BiH u EU i NATO.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio se na dosadašnjoj potpori i istaknuo kako europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu, te da bi to trebala biti odgovornost svih, stranaka u vlasti i u opoziciji. Predsjednik Fedracije BiH istaknuo da se nada dobroj suradnji sa veleposlanikom Iliopoulosa i u budućnosti.

Diplomatski odnosi