Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio brzojav sućuti veleposlanici Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi, obiteljima poginulih i narodu Republike Francuske 15. srpnja. 2016.

U povodu terorističkog napada u Nici, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je brzojav sućuti veleposlanici Republike Francuske u BiH Claire Bodonyi, obiteljima poginulih i narodu Republike Francuske.

Vaša ekselencijo, u trenucima tuge i boli koji su preplavili cijeli civilizirani svijet, upućujem Vama, obiteljima poginulih i narodu Republike Francuske izraze najdublje sućuti.
Užasnut sam i ožalošćen zbog ovog stravičnog terorističkog napada u kojem su svoje živote izgubili nevini ljudi koji su željeli proslaviti najveći francuski narodni blagdan, Dan pada Bastille.

Snažno osuđujem sve oblike terorizma i iskazujem punu potporu i solidarnost s Republikom Francuskom i njenim narodom u borbi protiv teorističkih napada i stradanja nevinih ljudi.

Izražavam duboku tugu i suosjećanje zbog nenadoknadivog gubitka života s obiteljima poginulih i cijelim narodom Republike Francuske. stoji u brzojavu.