Svečani prijem u povodu Ramazanskog bajrama 06. srpnja. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom prijemu, upriličenom sinoć, 5. srpnja 2016. godine u haremu Careve džamije u Sarajevu, u organizaciji Islamske zajednice u BiH.

U izjavi za medije, istaknuo je da Bajram, kao i drugi blagdani, treba biti dodatni podsticaj za suradnju u političkom i društvenom životu, jer na takav način stvaramo uvjete za postizanje dogovora koji su nam potrebni za napredak čitave Federacije BiH.

U ovo vrijeme trebamo se prisjetiti svih temelja vjere, koja nas podučava suživotu, toleranciji, razumijevanju, ljubavi i praštanju., izjavio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

U obraćanju nazočnima, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović podsjetio je na nekoliko važnih poruka mjeseca Ramazana, a koje nam, istaknuo je, svima nedostaju u današnjem svijetu u kojem je najviša vrijednost samo ono što se može potrošiti.

U mjesecu Ramazanu kroz post smo učili kako se jedino odricanjem istinski stiče. Odricanje je jedini način da nešto imamo. Kroz odricanje smo učili da vjera nije ništa drugo nego zahvalnost. Kroz post smo učili kako se radi na sebi i kako je to i teško i važno. U Ramazanu smo učili kako se drži do sebe. U mjesecu Ramazanu produbljivali smo našu solidarnost sa onima koji nemaju vode, koji nemaju hrane, sa siromašnima, s obitelji, prijateljima, susjedima. U najkraćem, i ovogodišnji mjesec Ramazan za nas postače bio je jedno sveto, blagoslovljeno vrijeme. Svima koji su ga ispostili čestitam. Vama koji s nama večeras dijelite bajramsku radost hvala. , istaknuo je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.