Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na otvorenju zgrade Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." 25. lipnja. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je danas 25. 06. 2016. godine svečanom otvorenju novoizgrađene zgrade Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu.

Simboličnim presijecanjem vrpce zgradu centra otvorio je kardinal Vinko Puljić koji je predvođenjem svete mise posvetio zgradu Centra.

U svom govoru koji je Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio mladim korisnicima ovog centra i svim nazočnima istaknuo je:

Nadbiskupijski centar je mjesto gdje će mladi imati mogućnost odgoja i rasta u vjeri, edukacije, savjetovanja, druženja, realizacije kulturnih događaja, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života mladih i njihovog obrazovanja. Činom otvaranja zgrade centra otvaramo i novu stranicu poglavlja našeg odnosa i ulaganja u mlade i budućnost.

Ovom je prigodom Predsjednik Federacije BiH čestitao ravnatelju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih prof. dr. šimi Maršiću i svim donatorima na uspješno realiziranom projektu.

Kroz projekte i aktivnosti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih (NCM) Ivan Pavao II. već 10 godina skrbi o mladima iz Bosne i Hercegovine nudeći im priliku za dodatnu edukaciju i usavršavanje.

Otvorenjem zgrade aktivnosti i projekti ovog centra koji su u proteklih 10 godina okupljali više od 5 000 mladih ljudi iz Vrhbosanske nadbiskupije i cijele BiH bit će dodatno obogaćeno i prošireno.