Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio veleposlanika Arapske Republike Egipat u BiH Yassera El-Atawija 23. lipnja. 2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je danas veleposlanika Arapske Republike Egipat u BiH Yassera El-Atawija i konzula Ramyja El-Mobayeda.

Tijekom sastanka razgovarali su o dobrim i prijateljskim odnosima dviju zemalja. Veleposlanik El-Atawi izjavio je da Egipat i BiH imaju povijesno jako dobre odnose, te da Egipat njeguje dobre odnose sa svim konstitutivnim narodima u BiH bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost prvenstveno temeljenu na državljanstvu.

Istaknuo je da dobru suradnja između ovih dviju zemalja treba nastaviti i u budućnosti, te da će Egipat dati punu potporu Bosni i Hercegovini na putu ka EU i NATO-u.

Predsjednik Federacije BiH izrazio je zadovoljstvo zbog takvog pristupa Egipta prema svim pripadnicima konstitutivnih naroda u BiH jer on utječe na dobar odnos ovih dviju zemalja, kao i na stabilnost BiH, te istaknuo da je potpora Egipta vrlo značajna.

Diplomatski odnosi