Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u oproštajnu posjetu veleposlanicu Kraljevine Norveške Nj. E. Vibeke Lilloe 23. lipnja. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u oproštajnu posjetu veleposlanicu Kraljevine Norveške Nj. E. Vibeke Lilloe.

Tijekom sastanka razgovarali su o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji, putu BiH ka euroatlantskim integracijama, te o međusobnoj suradnji BiH i Kraljevine Norveške. Veleposlanica Lilloe istaknula je da Norveška još od rata podržava Bosnu i Hercegovinu moralno i financijski, te naglasila da je trenutno prioritet pomoći BiH da izgradi prosperitetnu demokraciju.

Sektori koji su u centru aktivnosti Kraljevine Norveške u BiH su pravosuđe i sigurnost, te organizacije civilnog društva. Značajnu potporu pružaju i ekonomskom razvoju BiH što se očituje u organiziranju tri velika sajma zapošljavanja zahvaljujući kojima je 2500 ljudi uspjelo naći posao.

Predsjednik F BiH zahvalio je veleposlanici Lilloe na dosadašnjoj potpori koju Kraljevina Norveška pruža F BiH i BiH istaknuvši kako euroatlantske integracije nemaju alternative. Naglasio je kako su sektori kojima Kraljevina Norveška pruža potporu mudro odabrani jer su upravo oni temelj uspostave prosperitetne demokracije koja je F BiH i BiH potrebna.

Diplomatski odnosi