Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u oproštajni posjet veleposlanika Republike Bugarske za BiH NJ.E. Angela Angelova 21. lipnja. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u oproštajni posjet Nj. E. Angela Angelova, veleposlanika Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i njegovog savjetnika Georgia Jurukova.

Veleposlanik Angelov izrazio je zadovoljstvo jačanjem odnosa između Republike Bugarske i Federacije BiH za vrijeme njegovog mandata prvenstveno kroz projekte u suradnji s lokalnim zajednicama, te izrazio uvjerenje da će njegov nasljednik nastaviti dobru suradnju s Federacijom BiH i BiH.

Izrazio je zadovoljstvo ugodnim boravkom u BiH proteklih godina te istaknuo da se broj turista iz Bugarske koji posjećuju Bosni i Hercegovinu povećao za pet puta u odnosu na početak njegovog mandata.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je veleposlaniku Angelovu na dosadašnjoj dobroj suradnji i osobnom zalaganju za unaprjeđenje odnosa dviju zemalja, te mu zaželio uspjeh u nastavku karijere.

Diplomatski odnosi