Predsjednik FBiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u posjeti općini Busovača 17. lipnja. 2016.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su danas općinu Busovača i tom prigodom održali sastanak s predsjednicom Općinskog vijeća Busovača Mirjanom Plavčić i načelnikom općine Asimom Mekićem. Sastanku je nazočio i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić.

Načelnik Mekić upoznao je nazočne sa stanjem u općini, te istaknuo potrebu za većim ulaganjem u infrastrukturne projekte.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima unapređenja suradnje viših i nižih nivoa vlasti s ciljem stvaranja boljih preduvjeta za jačanje gospodarstva i lakši svakodnevni život stanovnika općine Busovača.

Tijekom sastanka federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik općine Busovača Asim Mekić potpisali su ugovor Utopljavanje zgrade općine Busovača izmjena stolarije koji financira Federalno ministrastvo prostornog uređenja i okoliša, za čiju je realizaciju izdvojen iznos od 43.000 KM.