Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s ravnateljem Katoličkog školskog centra u Sarajevu Mariom Ćosićem 16. lipnja. 2016.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je danas s ravnateljem Katoličkog školskog centra u Sarajevu Mariom Ćosićem.

Ravnatelj Ćosić upoznao je Predsjednika Federacije BiH s radom Katoličkog školskog centra kao i s teškoćama s kojima se ova ustanova susreće.

Neophodno je priznati jednak status ove javne ustanove s ostalima u Kantonu Sarajevo te riješiti pitanje ovogodišnjeg traženja dvostrukog polaganja mature, što se ne traži u drugim školama u Kantonu Sarajevo.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je zadovoljstvo radom KšC-a i čestitao ravnatelju na postignutim rezultatima, za što je najbolji primjer sve veća zainteresiranost učenika za upis u ovu ustanovu.

Smatra da nema razloga da se status KšC-a u Sarajevu ne izjednači s statusom ostalih škola u Kantonu Sarajevo, jer ova ustanova ispunjava sve zakonske uvjete i preuzela je društvenu obvezu obrazovanja i odgoja mladih.

Predsjednik Federacije BiH je, sa zadovoljstvom, prihvatio poziv ravnatelja da posjeti KšC.