Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio brzojav sućuti Veleposlanstvu Republike Francuske u BiH i narodu Republike Francuske 15. studenog. 2015.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je brzojav sućuti Veleposlanstvu Republike Francuske u BiH i narodu Republike Francuske.
Vaša ekselencijo u trenucima tuge i bola koji su iz Pariza preplavile cijeli civilizirani svijet, upućujem Vama i narodu Republike Francuske iskrenu sućut i potporu u ovim teškim trenucima.
Zlo koje želi uništiti normalan život čovječanstva mora biti uništeno. Najoštrije osuđujem terorističke napade u Parizu. Strašno je da ljudi koji žive normalnim životom, odu na koncert, u kino, na utakmicu ili s prijateljima na kavu i da budu zbog toga ubijeni.
Nažalost, mržnja koja ne bira i ne treba razlog , opasnost je za čitav svijet i nameće potrebu da se cijeli svijet ujedini protiv te pošasti koja nastoji unijeti strah svuda.
Izražavam duboku tugu i suosjećanje zbog nenadoknadivog gubitka života s cijelim narodom Republike Francuske., stoji u brzojavu.

Brzojavi sućuti