Predsjednik FBiH razgovarao sa predstavnicima poduzeća: China Engineering Corporation i China – Africa Investment and Development Co. 01. srpnja. 2015.

Predsjednik FBiH razgovarao je sa predstavnicima poduzeća: China Engineering Corporation, China Africa Investment and Development Co i predstavnicima Veleposlanstva Narodne Republike Kine u BiH.

Sastanku je nazočio i Jozo Bagarić, predsjednik Kluba zastupnika HNS- HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima ulaganja u energetski sektor na području Hercegbosanske županije i Federacije BiH, odnosno o načinu na koji bi se najbolje mogli iskoristiti potencijali obnovljivih izvora energije: vode, vjetra i sunca.

Predsjednik FBiH upoznao je sudionike sastanka s zakonskim odredbama veznim za ovu oblast i spremnost državnih institucija za pomoć stranim ulagačima.

Potrebno je odrediti daljnje korake suradnje na mogućim ulaganjima u konkretne energetske projekte u Federaciji BiH, zaključeno je na sastanku.