Svečana sjednica Vijeća povodom Dana općine Novi Travnik 16. lipnja. 2023.

Povodom 74. rođendana Novog Travnika, nakon više od mjesec dana raznih aktivnosti, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Brojne udruge, klubovi i pojedinci pobrinuli su se da ovogodišnji sadržaj bude obojan glazbom, plesom, sportom i edukacijom, a sredine svibnja kada su započeli Dani općine građani Novog Travnika imali su prilike uživati u projekcijama filmova, koncertima, utrkama, nogometnim turnirima, promocijama knjiga..

Sjednici je nazočila i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara. "Volim i posjećujem Novi Travnik godinama, no dolaskom na dužnost našeg Stjepana, ovo je drugi grad, ovo je, kako vi volite kazati, Mjesto za sve. Promjene se kada su projekti u pitanju vide iz godine u godinu sve više, no ono važnije, osjeti se pozitivna energija, o Novom Travniku se priča i u Novom Travniku se svi bolje osjećamo. Iskreno čestitam na svemu urađenom! Dokazali ste da se može, povećati proračun, graditi, ugodnije živjeti i više uživati...", kazala je predsjednica Bradara.

Načelnik Stjepan Dujo s ponosom je govorio o dosad urađenim projektima i ulaganjima kao i rekordno visokom proračunu ali i dodao kako je ovo samo početak te da uvijek može i mora bolje.

"Dokazali smo da možemo, od proračuna, investicija, projekata, promocijom općine izvan granica naše zemlje. Novi Travnik je mjesto za sve, mjesto vrijedno ulaganja, u kojem se može dobro živjeti, na ponos svima nama“ kazao je Načelnik te dodao:

„To opredjeljenje ugradili smo i u naš petogodišnji plan razvoja – Strategiju razvoja Općine u kojoj smo kao cilj odnosno misiju postavili zadatak da općinu Novi Travnik učinimo suvremenom, dinamičnom i otvorenom lokalnom zajednicom, prilagođenom mladima koji prate trendove održivog razvitka po uzoru na male gradove središnje Europe", kazao je načelnik Dujo te dodao kako je u samo jednoj godini u projekte uloženo više nego u  prethodnih 12 godina zajedno.