Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara podržala je šesto izdanje Konferencije za mame – MAMF, koja je jučer održana u Sarajevu 31. svibnja. 2023.

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara podržala je šesto izdanje Konferencije za mame – MAMF, koja je jučer održana u Sarajevu 

"Poboljšanje demografije, počinje od žene, od majke, njenog položaja u obitelji, društvu, u poslovnom svijetu i na koncu žene kao majke. Neujednačenost statusa u određenim kantonima počevši od doplatka pa do predškolskih usluga, produženih boravaka, dostupnosti vannastavnih aktivnosti i sl., sve to utječe na majke,  njihove poslovne izbore kao i planiranje obitelji. Na koncu, što god da mi jesmo, što god da radimo, većina nas smo na prvom mjestu majke. Bez osude naravno, za žene koje izaberu drugačije, jer na kraju je jedino važno da je odluka naša i da je imamo priliku provesti kakva god ona bila" kazala je predsjednica Bradara uz poruku da nema toga što žene ne mogu pogotovo uz podršku jedna drugoj.
 
Meliha Mulahalilović Žiško koja je pokrenula ovaj događaj kazala je kako je on s godinama rastao i postao prepoznatljiv kao mjesto susreta i dobre energije.

Konferencija je prvi put pored radionica i panela, imala i sajamski dio.

Na ovogodišnjem MAMF-u kao govornice su sudjelovale Aida Zubčević, vlasnica Favede i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, jedna od četiri dobitnice Oxfam svjetske nagrade za ekonomsko osnaživanje žena,  Vahida Djedović je predstavila novu knjigu “Kad izgubim sebe” koja je govorila i o održavanju ravnoteže u životu. Iz Hrvatske je za ovu priliku došla Jelena Veljača, glumica, scenaristica i producentica, te članica inicijative #spasime. Dr. Lejla Divović-Mustafić, ljekar specijalista interne medicine i Dr. Zana Tafi, specijalista medicine rada i sporta, zatim Belma Alagić i Lemana Terzimehić koje su govorile o ulozi tehnologije i okruženja u razvoju djece. Lejla Šebić je predstavila priručnik Vježbe za mame i bebe nakon trudnoće, dok je Lana Milavić govorila o homeopatiji i kako ona može ublažiti simptome i stres u majčinstvu.