Predsjednica Bradara podržala rad udruge Herzegowine 18. svibnja. 2023.

Gorana Marića, Karla Kačića i Krešimira Merdžu, članove udruge Herzegowine , okupila je ljubav prema vinarstvu kao i želja da pozicioniraju Mostar u centar jedne veće, vinske regije.

 Između ostaloga pripremaju jedan događaj sredinom narednog mjeseca posvećen promociji hercegovačkih ali i vina iz drugih dijelova BiH. Cilj im je dokazati raznolikost i kvalitetu domaćih sorti i vinara kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Tim povodom, u posjet ih je primila predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja će podržati prvi, HERZEGOWINE FEST, festival vina planiran za 15. lipnja u Mostaru.

 

Događaj će okupiti preko četrdeset lokalnih vinara koji će predstaviti preko dvije stotine vinskih etiketa s područja Hercegovine. Također, događaj će upotpuniti i lokalne delicije te vrhunski glazbeni kao i umjetnički program.

 

HERZEGOWINE FEST, kao novi segment eno-gastro turističke ponude Mostara i Hercegovine, idealna je prilika za sve one koji se žele upoznati sa vinskom baštinom, lokalnim delicijama i kušati vrhunske okuse naše Hercegovine.

 

"Zadovoljstvo mi je bilo upoznati se s dijelom ponude vinara koje ova udruga promovira a koja može i treba biti na ponos svima nama kao odličan brend, izvozni potencijal ali i značajna gospodarska grana. Bit će mi zadovoljstvo podržati njihov rad" kazala je predsjednica Bradara.