Predsjednik FBiH razgovarao sa načelnikom općine Zepce Matom Zovkom 05. lipnja. 2015.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara posjetio je općinu Žepče i tom prigodom razgovarao sa načelnikom općine Matom Zovkom i predsjedateljem Općinskog vijeća Žepče Muhamedom Jusufovićem.

Sastanku su nazočili i pomoćnik općinskog načelnika Službe za društvene djelatnosti Ilija Barešić i ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić, koji se naknadno pridružio sastanku.

Na sastanku je razgovarano o posljedicama prirodne nesreće koja je u svibnju prošle godine pogodila širi prostor općine Žepče i o tome što se sve do danas učinilo na otklanjanju istih. Tijekom sastanka, predsjednik FBiH je informiran i o tome da je općina Žepče jedina općina u BiH koja je nadležna za osnovno i srednje obrazovanje koje dobro funkcionira, a istaknuta je dobra suradnja s Razvojnom agencijom Žepče kao i rad svih na iznalaženju dodatnih sredstava koja se ulažu u radove i projekte koji se realiziraju na području općine Žepče.

Načelnik je istakao i podsjetio da ono što je najvažnije, je to da su aktivnosti na osiguranju kuća za postradale u prirodnoj nesreći priveli kraju, a problem infrastrukture ostaje za riješiti u narednih nekoliko godina.

Predsjednik FBiH izrazio je spremnost za suradnju u saniranju posljedica od poplava i istakao potrebu prevladavanja financijskih problema prouzrokovanih neravnomjernom raspodjelom prihoda, kao i štetama koje je napravila strašna poplava. Predsjednik FBiH je obećao da će sa svoje pozicije i onih ovlasti koje ima, nastojati da sve što Federacija financira bude ravnomjerno raspoređeno na svim nivoima, pa tako da i općina Žepče koja do sada nije bila zastupljena u svim projektima bude zastupljena i, da se rješavaju svi ovi problemi koji su nastali kao posljedica prirodne nesreće.