Predsjednik FBiH svečano otvorio manifestaciju "Dani Tolise" 04. lipnja. 2015.

Predsjednik FBiH, svečano je otvorio manifestaciju Dani Tolise u toliškom Dvoru, u svojstvu visokog pokrovitelja. Nakon prošlogodišnjih teških poplava, i nakon što Dani Tolise nisu mogli biti održani na pravi način, ove godine su ponovno održani.

Nazočnima su se obratili:

Mario Oršolić, predsjednik Organizacijskog odbora Dana Tolise 2015,

Fra Marijan Živković, gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi,

Đuro Topić, načelnik općine Orašje,

Marijan Klaić, predsjednik Vlade Posavskog kantona,

Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli i

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

U svom obraćanju, predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo uspješnom organizacijom manifestacije, unatoč teškoj prirodnoj nesreći koja je pogodila područje Orašja prošle godine.

Sretan sam što mogu svjedočiti snazi vaše volje ljudi ovog kraja koji, i nakon prirodne nesreće, imaju snage organizirati ovakve događaje. Pokazujete da ste dostojni nasljednici ove zemlje. Takav osjećaj odgovornosti prema kulturnoj tradiciji svog naroda koja je izgrađivana stoljećima, vrijedno je velike pohvale i divljenja. Siguran sam da će pet dana trajanja ovogodišnje manifestacije Dani Tolise biti kvalitetno podsjećanje na kulturološki, etnološki i povijesni potencijal Tolise., istakao je predsjednik FBiH.

Nakon obraćanja gostiju, prigodni pokloni uručeni su generalnom konzulu RH u Tuzli Ivanu Bandiću i glavnom sponzoru manifestacije Dragi Živkoviću.

Nakon protokolarnog dijela večeri, uslijedila je promocija fotomonografije Slike iz kredenca o kojoj su govorili: Mario Oršolić, u ime izdavača, prof. Đurđica Jezerčić, recenzentica knjige i urednik izdanja.