Predsjednik FBiH na konferenciji za medije u povodu dolaska poglavara Vatikana pape Franje u BiH 03. lipnja. 2015.

Dana 03. lipnja 2015. godine u VIP salonu u Zetri, održana je konferencija za medije u povodu dolaska poglavara Vatikana pape Franje u Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnicima medijskih kuća obratili su se članovi Organizacijskog i Crkvenog odbora za doček poglavara Vatikana Njegove Svetosti pape Franje:

-šef Pododbora za promociju Nevenko Herceg

-član Organizacijskog odbora i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara

-predstavnik Crkvenog odbora i direktor Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II šimo Maršić

-predstavnik Pododbora za sigurnost Irfan Nefić

U svom obraćanju, predsjednik FBiH istakao je važnost širenja poruke Sv. oca pape Franje: Mir vama.

Posjet Sv. Oca pape Franje treba nas motivirati da širimo pozitivne poruke i sve ono pozitivno što nam donosi dolazak poglavara Vatikana. Dolaskom Sv. oca pape Franje, dolazi i velika pažnja svjetske javnosti, stoga Vas molim da sve negativno ostavimo po strani i da širimo optimizam i radost. Veliki napor je uložen u organizaciju ovog velikog događaja, pripreme su u završnoj fazi, medijska promidžba je kvalitetno urađena i poduzete su sve mjere sigurnosti, stoga sam uvjeren da će sve proći u najboljem redu i da ćemo svi doživjeti radost koju Sv. otac donosi u BiH., kazao je predsjednik FBiH.

U izjavi za hrvatsku RTL televiziju, predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom hodočasnika iz Republike Hrvatske, te istakao da su svi hodočasnici koji dolaze s nakanom da osjete zajedništvo i poruku mira Sv. oca dobrodošli u BiH,odnosno u Sarajevo.

Po završetku konferencije za medije, u 12,30 upriličen je odlazak na stadion Koševo gdje su predstavnici medijskih kuća imali priliku snimiti i fotografirati oltar i ambon za misu, procesijski križ za Euharistijsko slavlje, stolicu na kojoj će sjediti papa Franjo i ostale liturgijske predmete.

Medijima se, u ime Crkvenog odbora obratio Tomo Knežević, koji je zadužen za organizaciju liturgijskog slavlja.