Izaslanstvo iz Unsko – sanskog kantona posjetilo predsjednika FBiH 02. lipnja. 2015.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao je sa izaslanstvom iz Unsko sanskog kantona u sastavu:

Vid šantić, ministar privrede u Vladi USK,

Mirsad Topčagić i Ismet Kurić, zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH,

Franjo Grgić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a Bihać.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima suradnje na ukupnom privrednom i ekonomskom razvoju Unsko sanskog kantona.

Zastupnik u zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mirsad Topčagić upoznao je predsjednika FBiH sa projektima izgradnje nove zgrade osnovne škole u Cazinu i obnove Kantonalne bolnice u Bihaću, za koje je potrebna potpora koja bi omogućila nastavak realizacije projekata. Zastupnik Topčagić istakao je, također, i potrebu prepoznavanja projekata s područja Unsko sanskog kantona u Proračunu FBiH.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ismet Kurić istakao je važnost projekta izgradnje magistralne<em>ceste</em>M5<em>Izačić</em> Kamenica Orljani (obilaznica<em>Bihaća</em>), čija realizacija bi omogućila veći izvoz bosansko hercegovačkih proizvoda na tržište Europske unije.

Ministar privrede u Vladi Unsko sanskog kantona Vid šantić kazao je da Unsko sanski kanton obiluje rudnim, energetskim, privrednim i šumskim bogatstvima, koja, uz kvalitetne projekte i potporu institucija vlasti, mogu pridonijeti poboljšanju općeg stanja u Unsko sanskom kantonu.

Predsjednik FBiH izrazio je spremnost za suradnju na realizaciji projekata koji će pridonijeti razvoju i napretku Unsko sanskog kantona i FBiH u cjelini.