Predsjednik FBiH primio u posjet veleposlanika Finske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Pekka Metsoa 27. svibnja. 2015.

Sarajevo, 27.05.2015. Predsjednik FBiH primio je u nastupni posjet veleposlanika Finske za BiH sa sjedištem u Ljubljani Pekka Metsoa.

Na početku sastanka, veleposlanik Metso čestitao je predsjedniku FBiH na imenovanju i zahvalio se na prijemu.

Veleposlanik Metso upoznao je predsjednika FBiH sa političkom i socijalno ekonomskom situacijom u Finskoj, nakon održanih parlamentarnih izbora, određenih ekonomskih reformi i planom ušteda.

Na sastanku je, također, razgovarano o procesu ulaska BiH u Europsku uniju i neophodnim socio ekonomskih reformama. Tim povodom, veleposlanik Metso je istakao da Finska u potpunosti podržava europski put BiH koji predstavlja jedinstvenu priliku za napredak i stvaranje boljih uvjeta za život u BiH.

Predsjednik FBiH upoznao je veleposlanika Metsa sa političkom i ekonomskom situacijom u FBiH i istakao potrebu stabiliziranja odnosa među narodima, strankama i institucijama vlasti, kako bi se stvorili uvjeti za brzo i efikasno provođenje potrebnih reformi.

Predsjednik FBiH istakao je dobru suradnju Finske i FBiH i zahvalio se na doprinosu i potpori koju Finska daje FBiH i BiH u procesu euro integracija.

Diplomatski odnosi