Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio 26. memorijalni muaythai kup u boksu "Ludvig Pavlović" 19. rujna. 2021.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu visokog pokrovitelja, svečano je otvorio 26. memorijalni muaythai kup u boksu "Ludvig Pavlović", koji je održan sinoć na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru.

"Zahvaljujem svim članovima muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog na pozivu da budem dio ovog značajnog sportskog događaja koji je važan za Grad Mostar, ali i za Županiju Hercegovačko - neretvansku, Federaciju BiH, BiH i šire. Čestitam im što su se, unatoč ovom "pandemijskom" vremenu, usudili pripremiti ovu sportsku manifestaciju. Također, čestitam im što s ponosom organiziraju sjećanje na velikog hrvatskog čovjeka koji je živio kroz svoja djela hrvatstva i vjerojatno nije mogao ni sanjati da ćemo biti ovdje njemu u čast. Ta jedna ustrajnost i borba za hrvatsku opstojnost i slobodu zaslužuje pljesak za ovog velikog hrvatskog čovjeka. Sve pohvale za organizatora, muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog, što su kroz jednu sinergiju objedinili svoj naziv i sjećanje na Ludviga Pavlovića. Neka nam u mislima stalno budu sjećanja na velike ljude iz naše povijesti, nek nam oni budu inspiracija i motiv za sportske i sve druge događaje", kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog, pionir muaythai sporta u BiH, organizirao je ovu sportsku manifestaciju u znak sjećanja na Ludviga Pavlovića, prvu žrtvu iz reda hrvatskog naroda u Domovinskom ratu na području BiH. Svake godine, otkad postoje, 26 godina zaredom, prisjećaju se velikog hrvatskog viteza i mučenika koji je značajan dio svog života proveo u komunističkim kazamatima, a odmah po izlasku iz njih, uključio se u Domovinski rat i položio svoj život na oltar Domovine 18. rujna 1991. godine.