Predsjednik FBiH razgovarao sa predsjednikom Europskog pokreta u BiH Predragom Praštalom 22. svibnja. 2015.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara danas je razgovarao sa predsjednikom Europskog pokreta u BiH Predragom Praštalom.

Gosp. Praštalo upoznao je predsjednika FBiH sa aktivnostima i planiranim projektima Europskog pokreta u BiH. Posebno je istakao projekt Dani i mjeseci Europe u BiH 2015, koji će biti realiziran na području Brčko Distrikta, u povodu obilježavanja Dana Europe.

Europski pokret u BiH već deset godina obilježava Dan Europe, a ove godine će Brčko Distrikt biti domaćin manifestacije koja predstavlja pozitivan primjer za BiH i pokazuje da se može uspješno djelovati u interesu svih građana i naroda. U sklopu manifestacije, odgovarajuća priznanja će biti dodijeljena istaknutim pojedincima i kolektivima koji su na bilo koji način pridonijeli stvaranju bolje slike o našoj zemlji., kazao je gosp. Praštalo.

Na sastanku je dogovoren nastavak suradnje s ciljem ubrzanja procesa europskih integracija i napretka FBiH i BiH, te je istaknuta potreba veće potpore institucija vlasti projektima Europskog pokreta u BiH.

Predsjednik FBiH izrazio je potporu radu Europskog pokreta BiH i održavanju manifestacije Dani i mjeseci Europe u BiH 2015 koja će pridonijeti promoviranju pozitivnih vrijednosti Europske unije.