Predsjednik FBiH razgovarao sa predstavnicima hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Županije Tuzla 22. svibnja. 2015.

Predsjednik FBiH razgovarao je sa zamjenikom ministra sigurnosti BiH i članom Predsjedništva HDZ-a BiH Mijom Krešićem i sa predstavnicima hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Županije Tuzla u sastavu:

gvardijanom Franjevačkog samostana Tuzla fra Mariom Divkovićem

predsjednikom OO HDZ-a BiH Tuzla Ivicom Kovačevićem

dopredsjednikom OO HDZ-a BiH Tuzla Zvonimirom Banovićem

predsjednikom HKD Napredak Tuzla Nikolom Čičom i

dopredsjednikom HKD Napredak Gradačac Tomom šimićem.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić zahvalio se na prijemu i izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom.

Gvardijan fra Mario Divković upoznao je predsjednika FBiH sa aktivnostima i kulturnim projektima Franjevačkog samostana u Tuzli.

U vremenu kad se u našoj zemlji za kulturne projekte izdvajaju minimalna financijska sredstva, kulturni projekti Franjevačkog samostana u suradnji sa HKD Napredak Tuzla su od neprocjenjive važnosti za grad Tuzla. Važno je istaknuti da Franjevački samostan Tuzla okuplja 23 hrvatske udruge koje surađuju na realizaciji kulturnih projekata., kazao je gvardijan Divković.

Gvardijan Divković predstavio je i projekt izgradnje Hrvatskog kulturnog centra Sveti Franjo koji bi osvježio i nadopunio kulturnu ponudu grada Tuzla.

Predsjednik HKD Napredak Tuzla Nikola Čiča istakao je dobru koordinaciju i suradnju hrvatskih udruga s područja Tuzle i potrebu veće potpore radu kulturnih udruga. Predsjednik Čiča je prezentirao rad Društva i istakao da, unatoč kriznim vremenima,<em>Napredak</em>realizira različite kulturne aktivnosti i sadržaje. Kao glavne<em>Napretkove </em>projekte, istaknuti su list Hrvatski Glasnik i Međunarodna likovna kolonija Breške. Ovom prigodom, predsjednik Društva Čiča pozvao je predsjednika FBiH da nazoči manifestaciji Breške u svojstvu pokrovitelja.

Dopredsjednik OO HKD Napredak Gradačac Tomo šimić upoznao je predsjednika FBiH sa kulturnim projektima gradačačkog Napretka i istakao potrebu za većom potporom institucija vlasti u realizaciji kulturnih projekata.

Predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo zajedničkim djelovanjem hrvatskih i katoličkih udruga i institucija TŽ, i izrazio potporu za realizaciju kulturnih projekata i jaču suradnju institucija vlasti i kulturnih udruga.

Također, predsjednik FBiH se zahvalio na pozivu za manifestaciju Breške i poručio da će svojom nazočnošću svakako podržati rad kulturnih udruga sa područja Županije Tuzla.