Predsjednik FBiH posjetio Federalnu novinsku agenciju Fena 20. svibnja. 2015.

Predsjednik FBiH posjetio je Federalnu novinsku agenciju Fena i tom prigodom razgovarao sa:

direktorom Farukom Borićem,

izvršnim direktorom Emir Hadžimuratovićem,

glavnim urednikom Dejanom Jazvićem i

zamjenikom glavnog urednikaFedžadom Fortom.

Direktor Borić upoznao je predsjednika FBiH sa nastankom i radom Federalne novinske agencije:

Fena je osnovana 2000. godine na osnovu Uredbe Vlade Federacije BiH i predstavlja kralježnicu medijskog sustava u BiH. Našu agenciju karakteriziraju objektivni medijski pristup i pouzdane, objektivne i istinite informacije. Otvoreni smo za suradnju sa svim institucijama vlasti, s ciljem informiranja javnosti o aktivnostima i planiranim projektima određene institucije. , kazao je direktor Borić.

U povodu dolaska Sv. oca pape Franje , glavni urednik Dejan Jazvić istakao je da je Fena jedini medij u BiH koji objavljuje informacije vezane za dolazak Sv. Oca pape Franje pod posebnom rubrikom, ističući da je to uistinu veliki događaj za BiH.

Obzirom na veliki broj uposlenika i količinu informacija koje pristižu u Fenu, istaknut je problem manjka ureda i potreba za poboljšanjem tehnoloških uvjeta rada.

Predsjednik FBiH izrazio je potporu radu Federalne novinske agencije i spremnost za suradnju na poboljšanju uvjeta rada medija u Federaciji BiH. Također, predsjednik FBiH je istakao potrebu većeg informiranja javnosti o pozitivnim vrijednostima, ljudima i događajima u Federaciji BiH, jer time mediji pridonose stvaranju zdravog i pozitivnog ambijenta u društvu.