Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s predstavnicama Instituta za razvoj mladih „Kult“ 18. siječnja. 2021.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je u Sarajevu razgovarao s predstavnicama Instituta za razvoj mladih „Kult“: direktoricom Šeherzadom Halimić i voditeljicom Odjela za politike prema mladima i rad s mladima Katarinom Vučković.

Direktorica Halimić predstavila je aktivnosti ove organizacije koja skoro dva desetljeća podržava razvitak i provedbu mehanizama za pitanja mladih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„Kao organizacija koja je radila na kreiranju legislative za aktivno sudjelovanje i organiziranje mladih u Federaciji BiH kroz pripremu, prijedlog i potporu provedbi Zakona o mladima FBiH, podržavamo napore svih struktura mladih sukladno Zakonu. Upravo iz tog razloga smo podržali osnivanje općinskih, gradskih i kantonalnih vijeća mladih, te, u konačnici, aktivno podržali osnivanje Vijeća mladih Federacije BiH“, istaknula je direktorica Halimić.

Voditeljica Odjela za politike prema mladima i rad s mladima Katarina Vučković posebno je istaknula važnost usvajanja Strategije prema mladima u Federaciji BiH. Također, istaknula je kako je Institut, unatoč pandemiji koronavirusa, u protekloj godini uspješno realizirao planirane aktivnosti, sukladno epidemiološkim mjerama.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je predstavnicama Instituta na uspješnom radu, te izrazio punu potporu radu Instituta koji daje veliki doprinos kreiranju i provedbi politike prema mladima u Federaciji BiH i BiH.