U Busovači obilježen blagdan Svih svetih 01. studenog. 2020.

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih, predsjednik Federacije BIH Marinko Čavara, uz obitelji poginulih, političke dužnosnike, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata i pripadnike Oružanih snaga BiH, položio je vijenac i upalio svijeću na spomen obilježju u Busovači, te odao počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

„Danas se prisjećamo svih svetih, mrtvih i onih koji su kanonizirani i oni koji nisu, prisjećamo se svih onih koji su dale svoje živote u obrani Domovine i svog doma, naših branitelja, s posebnim osjećajima, tugom, ali i radošću da smo poznavali te ljude, da smo poznavali te naše junake, možemo reći, svece našeg vremena i s posebnim osjećajem zahvalnosti što smo bili sudionici zajedno s njima u obrani ovih prostora“, kazao je Predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije.

Kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača Stipo Krišto kazao je kako smo se danas okupili da odamo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su zaslužni svojom žrtvom da mi danas možemo slobodno hodati ovim prostorima.

„U vrijeme rata, bio sam još dijete od 14 godina i svakodnevno  sam gledao svog oca kako  odlazi na liniju. Zahvaljujući našim braniteljima,  mi danas možemo ovdje normalno živjeti. Rat je najveće zlo koje se više nikada ne bi smjelo ponoviti“, kazao je kandidat za načelnika Stipo Krišto.