Predsjednik FBiH nazočio javnoj tribini "Što nakon Osnovne škole?" 15. svibnja. 2015.

Dana 14. svibnja 2015. godine u kino dvorani u Busovači održana je javna tribina što nakon Osnovne škole?.
Srednja škola Busovača u suradnji sa OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača organizirala je javnu tribinu s ciljem upoznavanja učenika i roditelja sa smjerovima i mogućnostima daljnjeg školovanja u Srednjoj školi Busovača.

Javnoj tribini nazočio je i predsjednik FBiH Marinko Čavara koji je izrazio punu potporu i spremnost za suradnju na projektima koji će pridonijeti boljem, uspješnijem i kvalitetnijem radu Sš Busovača

Ravnatelj Sš Busovača Stipo Krišto zahvalio se nazočnima za dolazak i izrazio nadu da će ova tribina biti dobar početak uspješne suradnje Srednje škole sa učenicima i nastavnicima osnovnih škola, kao i sa građanima općine Busovača i šire. Također, ravnatelj Krišto je istakao i mogućnost otvaranja novog smjera ukoliko bude zainteresiranih učenika, bez obzira što je riječ o jednom dugotrajnom i zahtjevnom procesu.

Učenici Sš Busovača prezentirali su smjerove, sekcije i vanškolske aktivnosti koje trenutno nudi njihova škola, kako bi nazočnima, na što bolji način, približili rad i kvalitet Sš Busovača.

Nakon prezentacije i uvodnih pozdrava, nazočni su imali priliku sudjelovati u raspravi, odnosno postavljati pitanja i davati sugestije. Na taj način, nazočni su dobili odgovore na pitanja o mogućnosti otvaranja novog smjera, kvaliteti nastave i procesu upisa i školovanja u Sš Busovača.