Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s direktorom i predsjednikom UO Europske organizacije za javno pravo Spyridonom Flogaitisom 28. listopada. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je u Sarajevu razgovarao s direktorom Upravnog odbora Europske organizacije za javno pravo (EPLO) Spyridonom Flogaitisom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima EPLO-a u Federaciji BiH i BiH, pri čemu je direktor Flogaitis istaknuo kako EPLO ima za cilj stvaranje i širenje znanja u oblasti javnog prava i promocije europskih vrijednosti.

„EPLO provodi značajan broj projekata tehničke suradnje koji pomažu vladama i institucijama diljem svijeta u promoviranju vladavine zakona, pravosuđa, reforme javne uprave, regulatornih i zakonodavnih reformi, ljudskih prava, te procesa demokracije. Naš cilj je obnoviti vidljivost EPLO-a u BiH i biti aktivni suradnik i potpora BiH u borbi protiv korupcije i jačanju vladavine prava“, kazao je direktor Flogaitis.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako je pravna država temelj razvitka svakog društva i svake države, te jedan od osnovnih preduvjeta za članstvo u Europskoj uniji. Također, kazao je kako je uloga EPLO-a u Federaciji BiH i BiH uistinu značajna, jer doprinosi jačanju demokracije i razvoju modernih i efikasnih javnih uprava.

Na koncu sastanka, iskazana je obostrana spremnost za suradnju.