Predsjedniki FBiH nazočio manifestaciji Dani otvorenih polja ljubuškog mladog krumpira 14. svibnja. 2015.

Udruga poljodjelaca ŽZH organizirala je manifestaciju Dani otvorenih polja ljubuškog mladog krumpira u mjesnoj zajednici Vojnići, općina Ljubuški.

Predsjednik FBiH, kao generalni pokrovitelj, nazočio je manifestaciji.

Nazočnima su se obratili:

predstavnik MZ Vojnići Miro Ćutuk,

načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić,

predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić,

novinar Dušan Musa,

predsjednik Udruge poljodjelaca ŽZH Dubravko Vukojević,

direktor Agro mediteranskog instituta Mostar Marko Ivanković,

u ime Uprave BiH za zaštitu bilja gosp. Seid Uzunović,

u ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH gđa Selma šoše,

Predsjednik FBiH pozdravio je nazočne i čestitao na organizaciji manifestacije koja promovira plodove zemlje i rada vrijednih ruku poljodjelaca.

Čast mi je i zadovoljstvo biti na manifestaciji na kojoj je predstavljen ovogodišnji prvi plod zemlje u BiH, mladi ljubuški krumpir. Čestitam Udruzi poljodjelaca na organizaciji i zahvaljujem na zalaganju za promoviranje domaćih poljoprivrednih proizvoda. Dobrom suradnjom Udruga poljoprivrednika i institucija vlasti trebamo osigurati prostor za promoviranje i izvoz mladog krumpira i ostalih vrsta krumpira i time omogućiti prepoznatljivost kvalitete i cijenjenost truda koji se ulaže u proces proizvodnje. Vjerujem da će Udruge poljodjelaca u suradnji sa institucijama općinske, kantonalne , federalne i državne vlasti nastaviti sa uspješnim radom i omogućiti izvoz mladog ljubuškog krumpira na tržište EU., kazao je predsjednik FBiH.

Manifestacija Dani otvorenih polja ljubuškog mladog krumpira održava se već 7 godina i postala je tradicionalna manifestacija na području FBiH. Ovogodišnja tema manifestacije bila je: Sadašnjost i budućnost proizvodnje i prodaje mladog krumpira.

Glavna svrha manifestacije je promocija jedinstvenog proizvoda na bosansko hercegovačkim prostorima, kao i upoznavanje proizvođača sa tehnološkim, zakonskim i drugim preduvjetima za proizvodnju i plasman proizvoda na tržištu.