Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao Svjetski dan učitelja 05. listopada. 2020.

U povodu 5. listopada, Svjetskog dana učitelja, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je prigodnu čestitku svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, odgajateljicama i odgajateljima.

„Drage naše učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, odgajateljice i odgajatelji, čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Zahtjevi i izazovi s kojima se svakodnevno susrećete su veliki i uistinu je potrebno puno entuzijazma i ljubavi za vaše plemenito zvanje i nadasve odgovoran poziv, kako bi naša djeca, na kojima je budućnost, usvojila potrebna znanja i sposobnosti, te izrasla u vrijedne, sposobne i odgovorne osobe spremne za obavljanje važni poslova i dužnosti.

Vaša uloga u našem društvu od iznimnog je značaja i zasigurno je potrebna veća potpora vašem radu, kao i poboljšanju uvjeta za rad, kako biste mogli što kvalitetnije učenicima prenijeti znanja koja će biti primjenjiva u svakodnevnom životu i prilagođena izazovima budućnosti.

Uz iskrenu zahvalu na vašem trudu, radu i potpori koju pružate učenicima, kao i na tome što škole činite mjestima u kojima se djeca osjećaju dobrodošlima i sretnima, još jednom vam čestitam 5. listopada – Svjetski dan učitelja!