Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Vladu Županije Posavske 02. listopada. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Vladu Županije Posavske i tom prigodom razgovarao s predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem i predsjednikom Skupštine Županije Posavske Blažom Župarićem.

Predsjednici Topić i Župarić iskazali su zadovoljstvo posjetom Predsjednika Federacije BiH kojeg su upoznali s aktualnim temama iz rada županijske zakonodavne i izvršne vlasti, s naglaskom na razvoje projekte u kojima bi dobrodošla i potpora s federalne razine vlasti.

Također, razgovarano je o utjecaju epidemije koronavirusa na sveukupno stanje u Županiji Posavskoj, pri čemu je istaknuta potreba veće potpore Županiji, posebice poljoprivrednom i zdravstvenom sektoru, s ciljem ublažavanja posljedica epidemije koronavirusa.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako Županija Posavska zaslužuje potporu viših razina vlasti, te izrazio spremnost za nastavak suradnje na realizaciji projekata koji su od značaja za ovu Županiju.

Posjet Predsjednika Federacije BiH Županiji Posavskoj nastavlja se večerašnjom svečanošću u Tolisi, na kojoj je predviđeno da predsjednik Federacije BiH Čavara otvori trodnevnu manifestaciju „Dani Tolise“.