Svečano obilježena 25. obljetnica oslobođenja kraljevskog grada Jajca 14. rujna. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u svečanom obilježavanju  25. obljetnice oslobođenja kraljevskog grada Jajca, održanog pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

U sklopu svečanog obilježavanja položeni su vijenci na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima, nakon čega je uslijedila i sveta misa u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U izjavi za medije, predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović istaknuo je kako se nalazimo na jednom posebnom mjestu i obilježavanju 13. rujna kojim je ispisana naša velika povijest. „Nalazimo se na jednom posebnom mjestu i obilježavanju 13. rujna kojim je ispisana naša velika povijest u ostvarenju naše slobode. Danas, s dubokim pijetetom trebamo se prije svega nakloniti i pomoliti i poslati poruku. Stijeg hrvatskog naroda koji se danas vijori na ovoj tvrđavi, kao i naših junačkih postrojbi dovoljno govore o posebnosti ovog mjesta. Čestitam našem narodu u ovom kraljevskom Jajcu, osobito obiteljima poginulih branitelja i žrtve koju su podnijeli da bi mi s ponosom danas ovdje stajali“, istaknuo je dr. Čović.