Predsjednik Federacije BiH: "Komšić nije izbor, nego sredstvo za rušenje daytonske BiH" 10. rujna. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara oglasio se priopćenjem u svezi kontroverznih izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

"Izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića su kontroverzne i njima se želi obmanuti javnost, pogotovo poruke koje upućuje hrvatskom narodu i njihovim legitimnim političkim predstavnicima. Inače, dijaloške emisije s gospodinom Izetbegovićem već odavno idu u rubriku „Vjerovali ili ne“. 

S ovakvim porukama jasno je kako SDA planira budućnost ove države i dobro je što takvo što čitava javnost ima priliku čuti. Ne samo stanovnici Bosne i Hercegovine, nego i prijatelji BiH iz međunarodne zajednice. 

Gospodin Izetbegović otvoreno najavljuje rušenje ustavnog poretka najavljujući „slučaj Komšić“ na nižim razinama vlasti, odnosno, najavljuje izbacivanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, tko god to bio, iz struktura upravljanja Federacijom BiH. 

Sada je valjda jasno na što upozoravamo kada govorimo o nelegalnom Središnjem izbornom povjerenstvu BiH koje treba poslužiti kao institucionalni poligon za takve namjere, kako bi se ovladalo federalnim Domom naroda. 

Gospodin Izetbegović otvoreno i javno najavljuje rušenje Ustava BiH i ustavnog poretka ove države novim slučajevima Komšić na svim razinama vlasti, što je najbolja opcija i odličan izbor samo sa ciljem rušenja BiH kao države. HDZ BiH nikada neće biti partner takvim politikama, naprotiv, jedini ulažemo napore da se spasi Daytonski mirovni sporazum i Aneks 4.

Upravo iz tih razloga, Komšić je marioneta kojom upravlja Izetbegović i koja će poslužiti svrsi za obmanjivanje javnosti.  Komšić nije pojava od jučer, već traje već 14 godina i napravljen je u radikalnom bošnjačkom laboratoriju. 

Jasno je da je Komšić izbor Bakira Izetbegovića i svih onih koji ne poštuju volju hrvatskog naroda, a koji je izabrao Dragana Čovića. Nije pred gospodinom Bakirom izbor između dvije osobe nego opredjeljenje je li za BiH poštujući volju hrvatskog naroda ili nije za BiH, rušeći temelje BiH i ravnopravnost i prava konstitutivnih naroda", stoji u priopćenju.