Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupni posjet rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Macdonald 29. lipnja. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Macdonald.

Tijekom posjeta, razgovarano je o pandemiji koronavirusa, pri čemu je istaknuto kako je neophodno poštivati mjere i preporuke nadležnih institucija, ali isto tako i osigurati ekonomsku aktivnost, te omogućiti normalan život svakom stanovniku, kao i očuvanje socijalno – ekonomskog stanja.

Na sastanku je razgovarano i o problemu ilegalnih migracija koje, zaključeno je, ne treba promatrati samo kao humanitarno pitanje, već i kao sigurnosno pitanje, odnosno potrebno je osigurati migrantima humane uvjete za boravak u BiH, ali prvenstveno omogućiti stanovnicima BiH sigurnost.

Koordinatorica Macdonald izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom UN-a i Federacije BiH, te zahvalila Predsjedniku Federacije BiH na potpori zajedničkom regionalnom programu „Dijalog za budućnost“ koji ima za cilj promociju suživota i različitosti u BiH.

Predsjednik Federacije BiH poželio je kooradinatorici Macdonald uspješan predstojeći mandat u BiH, te izrazio nadu kako će dosadašnja suradnja biti još uspješnija i produktivnija, u smjeru rješavanja pitanja značajnih za svakog stanovnika u Federaciji BiH i BiH.