Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kandidat za Osobu godine Večernjakovog pečata 20. svibnja. 2020.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kandidat je za Osobu godine, priznanje koje dodjeljuje Večernji list na tradicionalnoj manifestaciji "Večernjakov pečat".

„Promjena vlasti, stara, pa nova parlamentarna većina, problemi u Vladi, problematične koalicije…opis je političke scene u Federaciji BiH. U teškom političkom razdoblju uspio je očuvati stabilnost većeg bh. entiteta. Pozivi na dogovor, traženje rješenja i kompromisa između naroda bili su vodilja koju zastupa, ali i funkcije koju obnaša“, naveo je Ocjenivački sud Večernjakovog pečata u obrazloženju kandidature predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare za Osobu godine.

Ovogodišnji Večernjakov pečat, devetnaesti po redu, bit će održan 7. lipnja u 20 sati u jednom novom, specijalnom izdanju. Zbog pandemije koronavirusa manifestacija će biti drukčija, ali i jedinstvena. Pečat će se istodobno održati u nedkoliko gradova u BiH i regiji, a donijet će nikad ispričane priče i iznenađenja, te obilježiti naše življenje u vrijeme socijalne distance.