Čavara: Obilježavanjem Međunarodnog praznika rada ukazujemo na važnost rada i veću potrebu poštivanja svakog radnika 01. svibnja. 2020.

U povodu Međunarodnog praznika rada, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji:

"Obilježavanjem Međunarodnog praznika rada  prisjećamo se  povijesne borbe za bolja radnička prava, ali i ukazujemo na važnost rada i potrebu većeg poštivanja svakog radnika koji svojim poštenim radom osigurava egzistenciju sebi i svojoj obitelji.

Nažalost, u teškim vremenima u kojima živimo, u posebnim uvjetima zbog pandemije, suočeni smo s realnošću gubitka radnih mjesta i velikim brojem onih koji ne mogu ostvariti pravo na rad. 

U razdoblju koje je pred nama, bit će neophodno poduzeti niz mjera i potaknuti gospodarski rast, stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, kao i za ostvarivanje europskih standarda u oblasti rada i radnih odnosa.
 
Iz tog razloga, želim i vjerujem da zajedničkim snagama i  upornošću možemo stvoriti okruženje koje će omogućiti nova zapošljavanja, bolje plaće i, u konačnici, društvo u kojem će svaki radnik dostojanstveno živjeti od vlastitog rada. 

Uvjeren da ćemo u tome i uspjeti, želim vam sretan Međunarodni praznik rada!", stoji u čestitki.