Nova radna mjesta: U Kreševu svečano otvorena nova punionica Sarajevskog kiseljaka vrijedna 20 milijuna KM 21. siječnja. 2020.

Simboličnim pritiskom na gumb, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara svečano je pokrenuo proizvodnju u novoj punionici Sarajevskog kiseljaka u Kreševu, zajedno s predsjednikom Vlade ŽSB Tahirom Lendom, načelnikom općine Kreševo Renatom Pejakom, direktorom Sarajevskog Kiseljaka Davorom Čičićem,  glavnim izvršnim direktorom Fortenova grupe Fabrisom Peruškom i dugogodišnjim predsjednikom Uprave Sarajevski kiseljak d.o.o Tomislavom Sliškovićem.

 „Čast je i zadovoljstvo biti danas ovdje na ovom mjestu gdje se obilježava svečani događaj izgradnje ove tvornice i nadam se uspješan početak proizvodnje u ovoj tvornici. Zasigurno je ovo primjer uspješno riješenih problema i dobar primjer sinergije jednog velikog poduzeća i svih razina vlasti. U mnoštvu nekih informacija koje nisu toliko pozitivne, mislim da ovu treba maksimalno eksploatirati kako bismo BiH osjećali ljepšom i boljom. Kreševo prednjači po tvornicama i primjer je uspješne lokalne samouprave. Ovo je jak signal da nas obuzme nada da u ovoj prelijepoj državi možete lijepo živjeti i biti uspješni. Ovaj projekt nije važan samo za Sarajevski kiseljak, već i za općinu Kreševo, Županiju Središnja Bosna, pa i za Federaciju BiH, jer od ovog projekta će imati koristi uposlenici, ali i država. Čestitam svima koji su osmislili ovaj projekt, koji su organizirali i osigurali donacije i vjerujem da je bilo i određenih poteškoća i izazova koje su uspješno prevazišli.“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u prigodnom obraćanju nazočnima.

Projekt gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 m² znatno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka, a vrijednost ove investicije je oko 20 milijuna KM. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji Sarajevskog kiseljaka.

S početkom rada punionice planirano je zapošljavanje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama. Ujedno, s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta otvarat će se i nova radna mjesta. S novom tvornicom, Sarajevski kiseljak ulazi u proizvodnju nove kategorije proizvoda, negazirane prirodne mineralne vode i sokova. Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i inostranim tržištima.