Predsjednik FBiH posjetio Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a 06. svibnja. 2015.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara posjetili su Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a.

Zapovjednik Specijalne policijske jedinice FUP-a Josip Petrić upoznao je predsjednika FBiH i ministra unutarnjih poslova FBiH sa ulogom, specifičnim zadacima i poslovima, obukom, opremom i naoružanjem jedinice.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice korektno, odgovorno i profesionalno izvršavaju svoje zadatke. Obzirom na aktualne događaje u BiH, važno je naglasiti da je Specijalna policijska jedinica FUP-a spremna i obučena za odgovor na najveće izazove sa stajališta sigurnosti. , istakao je zapovjednik Petrić.

Također, zapovjednik Petrić je izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom sa policijskim organima i institucijama u FBiH, što pridonosi stvaranju sigurnog okruženja i podizanju spremnosti policijskih snaga na višu razinu.

Prilikom posjete, pripadnici Specijalne jedinice izveli su pokaznu vježbu kojom su pokazali visinu znanja, obuke i spremnosti za iznenadne akcije uhićenja počinitelja krivičnih djela, kao i demonstraciju vježbe sa psima obučenima za pronalazak droge.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara čestitali su pripadnicima Specijalne jedinice na dosadašnjem uspješnom radu i istakli da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, pridonijeti još boljem opremanju i stvaranju uvjeta za još kvalitetniji rad Specijalne policijske jedinice FUP-a.